OVER SCHEIDEN EN MEDIATION

Echt)scheidingen komen veel voor. Het proces van een scheiding is complex: praktisch, juridisch, financieel, emotioneel en sociaal.

Onze visie is dat de impact van een scheiding en de schadelijke gevolgen hiervan voor ouders en kinderen op de lange termijn voorkomen kan worden als er al in het begin de juiste hulpverlening en begeleiding wordt ingezet. Wij willen de best mogelijke, passende, effectieve hulp en begeleiding bieden voor, tijdens en na een scheiding die relatief snel, laagdrempelig en betaalbaar is. Daarom is een systeemgerichte benadering, samenwerking en kennisdeling tussen alle betrokken disciplines essentieel.

Ons doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Wij willen met onze hulp de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken.

SCHEIDINGSATLAS

ScheidingsATLAS’ (© TNO) is een groepsbijeenkomst speciaal ontwikkeld met en voor gescheiden ouders, ter ondersteuning van ouderschap na scheiding.

Scheidingsatlas

ONS TEAM

Wendy Flamma-Versteeg

Wendy Flamma-Versteeg

Jeugd en gezinsprofessional (SKJ register) MfN registermediator - Ouderschapsbemiddelaar-SCHIP-behandelaar-
Joke van Zijtveld

Joke van Zijtveld

Jeugd en gezinsprofessional (SKJ register) Systeem therapeut (NVRG) - SCHIP-behandelaar--Ouderschapsbemiddelaar (SKJ-register)
Tessa van Eck

Tessa van Eck

Jeugd en gezinsprofessional - Psychosociaal behandelaar- MfN registermediator Ouderschapsbemiddelaar
Tuğba Bayraktar

Tuğba Bayraktar

Jeugd en gezinsprofessional -ouderschapsbemiddelaar
Noortje Brul

Noortje Brul

Administratief medewerkster
Angelique Voskuilen

Angelique Voskuilen

Jeugd en gezinsprofessional -ouderschapsbemiddelaar-mediator

ONS AANBOD

Scheiden en Mediation is gespecialiseerd in het begeleiden van een scheiding van A tot Z.

Als ervaren professionals zijn wij  opgeleid en getraind om verschillende interventies zoals: de SCHIP-behandeling, Ouderschap Blijft, Mediation, Begeleide Omgang, Scheidingsatlas en Parallel ouderschap in te zetten om ouders en kinderen voor, tijdens en na een scheiding te begeleiden.

Ook voor het voor het opstellen of aanpassen van een ouderschapsplan kun je bij ons terecht. Scheiden en Mediation beschikt over de nodige expertise en kennis.

VERGOEDING

Scheiden en Mediation heeft een contract met de volgende gemeentes:

Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Oude IJsselstreek/Berkelland/Bronckhorst/ Winterswijk. 

Als je woonachtig bent in 1 van deze gemeentes worden de kosten voor scheidingshulpverlening zoals Ouderschapsbemiddeling/Parallel Ouderschap/ De SCHIP-behandeling volledig vergoed.

SAMENWERKINGSPARTNERS

Wij werken o.a. samen met:

1scheidingsloket: De best mogelijke, passende en effectieve hulp, dienstverlening en begeleiding bieden voor, tijdens en na een scheiding die relatief snel, laagdrempelig en betaalbaar is.

Personen, Familie Jeugdrecht advocaat Margó Spekschoor.

Gezins en relatie therapie Joke van Zijtveld

Keerpunt financieel advies: Esther Bos

Praktijk springboon: Liselot Wessel -Kind en gezinscoaching

Hedy Bollen is advocaat en mediator. Zij is volledig gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Ze begeleidt mensen bij ingrijpende processen, zoals echtscheiding. Haar werkwijze: betrokken, praktisch, mensgericht. https://www.bollenvanscheppingen.nl/

REVIEWS EN ERVARINGEN

“Ik heb de mediation van Wendy als zeer prettig ervaren. Ze stond altijd voor ons klaar en denkt erg goed mee. Tevens geeft ze erg goede tips en advies omtrent onze hele scheiding. Tuurlijk is dit geen fijne periode geweest, maar zonder de hulp van Wendy was het zeker een stuk stroever verlopen  Wendy bedankt voor je goede zorgen en hulp. Als ik een cijfer zou mogen geven, dan klinkt het raar als ik een 10 geef maar doe het lekker toch ;)”

” Professionele en betrokken begeleiding waarbij er voor beide partijen evenveel aandacht is voor de eigen gevoelens en situatie. Een aanrader!” 

“Toen mijn vriendin en ik uit elkaar gingen spraken we amper nog met elkaar. We vormden een samengesteld gezin en hebben naast onze eigen zonen, samen een dochter van 3 jaar. Ik was ontzettend boos en voelde me bedrogen. Ik had geen goed woord meer voor mijn ex over. Er ontstond een enorme strijd over alles tussen ons. Omdat ik co-ouderschap wilde en mijn ex niet heb ik een advocaat ingeschakeld. Deze advocaat verwees naar mediation. Zo kwamen we bij Wendy terecht. Ik heb me door Wendy gehoord en begrepen gevoeld. Ze heeft onze beide belangen behartigd een ouderschapsplan met ons opgesteld en er voor gezorgd dat we als ouders van onze dochter weer met elkaar door 1 deur kunnen” (M)

Na heel veel strijd en rechtszaken over o.a. de omgangsregeling, werden we doorverwezen voor de SCHIP-behandeling bij Wendy. Dat was best confronterend, want we hadden elkaar het laatste jaar alleen maar in de rechtbank gezien. Onze zoon had zijn vader al een half jaar niet gezien. Er was veel woede en boosheid naar elkaar toe. Door de vragen die Wendy stelde, hebben we voor het eerst gesproken over het begin van onze relatie en waar en wanneer het mis ging. De gesprekken hebben ons geholpen de scheiding te verwerken en inzicht gegeven in de patronen waarin we verstrikt raakten. Inmiddels is het contact tussen vader en zoon hersteld en hebben we met behulp van Wendy een nieuw ouderschapsplan opgesteld.” (E+S)

“Wendy heeft ons de ruimte gegeven om het scheiden op onze eigen manier te doen. Ze heeft daarbij wel duidelijk de kaders aangegeven en het proces bewaakt zodat we nu ook daadwerkelijk gescheiden zijn en het gevoel hebben dat we dit goed gedaan hebben. Het is goed afgerond.” ( K )

“Het was in een voor ons moeilijke en emotionele tijd, altijd fijn om naar Wendy te gaan. Ze heeft ons geholpen de echtscheiding te verwerken, te regelen wat geregeld moest worden en ons tijdens het scheidingsproces goed bijgestaan”. (D+A)