Begeleide Omgang-Ouderschap Blijft

Samen het ouderschap vormgeven tijdens en na de scheiding gaat niet altijd vanzelf. Soms is het zo ingewikkeld dat de strijd tussen u en de ex-partner hoog oploopt. Het kan dan lastig zijn de zorg- en opvoedtaken met de ex-partner te bespreken. Ouderschap Blijft helpt u om overleg en samenwerking weer mogelijk te maken. In het belang van uw kind(eren). Want als u en uw partner uit elkaar gaan, is het van groot belang dat uw kinderen met uw beiden contact blijven houden.

Wij begeleiden de gesprekken tussen ouders. Hierbij bespreken we wat in het verleden is gebeurd maar richten we ons vooral op de toekomst. Ook bespreken wij hoe de ouders na deze begeleiding op eigen kracht verder kunnen
Wij werken aan herstel van het contact tussen (niet-verzorgende) ouders en kind(eren). In het begin zijn wij bij de omgangsmomenten op onze locatie, waarbij de nadruk ligt op een ontspannen, rustig en veilig contact. Wij geven adviezen en opdrachten om de omgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Het doel is dat ouders uiteindelijk de omgang zelf kunnen vormgeven.

Het einddoel van Begeleide Omgang is dat het kind volgens een vaste regelmaat omgang heeft met de uitwonende ouder,
volgens door ouders overeengekomen afspraken. Continuïteit speelt dan ook een grote rol bij het maken van de afspraken.
Onder omgang wordt face-to-face contact tussen de uitwonende ouder en het kind verstaan.

Subdoelen gericht op het handelen tussen de ouders zijn:
– Beide ouders stemmen in met de bemiddeling en begeleide omgang.
– Ouders communiceren in aanwezigheid van en met het kind op een niet belastende manier over de andere ouder.
– Ouders communiceren en handelen vanuit hun positie als ouder van het kind en kunnen hun conflicten als ex-partners
beheersen.

Subdoelen gericht op de relatie tussen ouder en kind:
– Ouders erkennen dat het kind lijdt onder de strijd van ouders.
– Het kind mag tegen beide ouders praten over beide ouders en daarbij positieve ervaringen benoemen.

Voor het geven van begeleide omgang heeft Scheiden en Mediation contracten met het Sociaal Domein Achterhoek, zorgregio Midden IJssel Oost Veluwe en zorgregio Centraal Gelderland.
Wij zijn gecontracteerd voor begeleide omgang in de gemeente Arnhem, Apeldoorn, Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Rheden, Rozendaal, Voorst, Westervoort, Winterswijk. Zevenaar en Zutphen.
Na een verwijzing door jeugdconsulenten, sociale teams van de gemeente of gecertificeerde instellingen worden de kosten van begeleide omgang volledig vergoed voor inwoners van deze gemeentes.