Ex-partners tijdens vechtscheiding: ’De kinderen krijgt hij niet mee op vakantie

Ex-partners tijdens vechtscheiding: ’De kinderen krijgt hij niet mee op vakantie’

Ex-partners tijdens vechtscheiding: ’De kinderen krijgt hij niet mee op vakantie’

Ex-partners gunnen elkaar na het mislukken van hun huwelijk soms het licht in de ogen niet. Zomaar een voorbeeld uit de praktijk van relatietherapeute Tineke Rodenburg uit Kortenhoef. Ze helpt oud-geliefden een vechtscheiding te voorkomen of stoppen.

,,Ik ben woedend en volkomen verbijsterd door wat me nu weer is overkomen”, zegt Ella. ,,Wat denk je? Koos heeft besloten dit jaar met de kinderen naar zo’n duur resort te gaan, all inclusive nota bene! Jarenlang moesten we zo nodig, tegen mijn zin, kamperen tot we erbij neervielen. Niks luxe, maar afzien. Hij is nog niet koud met die vrouw of ja hoor, nu kan het opeens allemaal wel.”

Bedriegen

,,Eerst krijgt hij het voor elkaar om mij jarenlang te bedriegen en nu blijkt zijn zogenaamde liefde voor de natuur ook al een leugen. Ik was het kennelijk niet waard om eerlijk tegen te zijn. Ik heb de mediation onmiddellijk stopgezet. De kinderen krijgt hij niet mee naar zo’n idioot vakantieoord. Ik weet even niet hoe ik verder moet…”

Als het vertrouwen in het huwelijk is geschonden, is het ook moeilijk tijdens de echtscheidingsprocedure op goede voet te blijven met de ex-partner, legt Tineke Rodenburg uit. ,,’Als je me jarenlang hebt belazerd, waarom zou ik je dan nu wel vertrouwen’, is de gedachte.”

Aan de kant gezet

Ella uit het praktijkvoorbeeld: ,,Ik waande mij veilig, maar niets bleek minder waar. Zonder dat ik er iets over te zeggen had heeft mijn ex-partner mij aan de kant gezet en bedrogen. Dat raakt aan mijn rechtvaardigheidsgevoel.”

,,Jarenlang heb ik mijn best gedaan me te voegen naar zijn wens te willen kamperen en werd met mijn wensen geen rekening gehouden. Het is allemaal voor niets geweest. Mijn toekomst is een zwart gat geworden.”