Familie- en scheidingsmediator

Een mediator is een specialist in communicatieve vaardigheden en het begeleiden van gesprekken. Een mediator oordeelt niet, maar hij/zij helpt partijen om een oplossing te vinden of te onderhandelen. De mediator is onpartijdig en onafhankelijk

Een familiemediator begeleidt partners tijdens het scheidingsproces, maar de feitelijke regie en uitkomst blijft bij je zelf. Dit betekend dat je alles in overleg met elkaar kunt afspreken. Dit zorgt ervoor dat je er beiden na de scheiding goed uit komt. Er is heel veel mogelijk en bespreekbaar als je de weg van mediation samen bewandeld.

Een familiemediator besteedt aandacht aan de onderlinge communicatie en de emotionele kant van de scheiding. Goed uit elkaar gaan en met elkaar blijven communiceren na de scheiding, is in het belang van de kinderen, als er samen kinderen zijn.

De mediationgesprekken in een scheidingsprocedure concentreren zich op het emotionele (het einde van de partnerschap en, indien er kinderen zijn voortzetting van het ouderschap) het zakelijke (waaronder het scheiden van het huishouden) en het juridische (het regelen van bijvoorbeeld alimentatie en het verevenen van het pensioen).