Familiemediator

Een familiemediator is een specialist in communicatieve vaardigheden en het begeleiden van gesprekken. Een mediator oordeelt niet, maar hij/zij helpt partijen om een oplossing te vinden of te onderhandelen. De mediator is onpartijdig en onafhankelijk

Als familiemediator kan ik van  grote betekenis zijn tijdens een scheiding of conflicten rondom een scheiding omdat het vak van de gespecialiseerd familiemediator zich op het snijvlak van communicatie, psychologie en recht bevindt. Juist die combinatie maakt een familiemediator bij uitstek geschikt om scheidingen goed te kunnen begeleiden.

Als MfN registermediator beschikt ik  over een uitgebreid netwerk van professionals, variërend van psycholoog, (familie en Jeugdrecht)advocaten, Financieel-hypotheek adviseur, Individueel-, relatie- en gezinstherapeut, SCHIP-behandelaren, tot kinder en jongeren coach die ingeschakeld worden als dat nodig of wenselijk blijkt. Met als doel om mensen hiermee passende en effectieve hulp en begeleiding te bieden die daarnaast relatief snel, laagdrempelig en betaalbaar is.

De mediationgesprekken in een scheidingsprocedure concentreren zich op het emotionele (het einde van de partnerschap en, indien er kinderen zijn voortzetting van het ouderschap) het zakelijke (waaronder het scheiden van het huishouden) en het juridische (het regelen van bijvoorbeeld alimentatie en het verevenen van het pensioen).