• Scheiden van
  A tot Z
 • Kinderen centraal
 • Meer begrip voor elkaar
 • Gratis kennismakingsgesprek

Hebben jullie hulp bij scheiding nodig? Die kunnen wij van Scheiden en Mediation jullie bieden. Een scheiding is altijd een droevige gebeurtenis. Misschien dat een van jullie de beslissing heeft genomen, wellicht dat dit vanuit beiden de beste optie bleek. Hoe dan ook; jullie zijn ooit getrouwd met de hoop dat dit voor altijd zou zijn. Het is dan altijd verdrietig als blijkt dat dit niet het geval is. Maar jullie zijn ooit als team samengekomen en jullie kunnen ook middels samenwerken weer uit elkaar gaan. Een scheiding is al lastig genoeg; hoezo het nog moeilijker maken dan nodig is? Middels mediation gaan jullie al op een respectvolle manier met elkaar in dialoog. De mediator begeleidt jullie scheidingsproces van A tot Z en zorgt dat de gesprekken op een waardige manier verlopen. Uit de gesprekken komen afspraken rollen, die voor beiden partijen de meest ideale oplossing moeten zijn. Zie de mediator van Scheiden en Mediation als een onafhankelijke, neutrale tussenpersoon die het beste met jullie beiden voorheeft!

Hulp bij scheiding middels mediation

Met Scheiding en Mediation krijgen jullie professionele en onafhankelijke hulp bij een scheiding, maar houden jullie de regie wel zelf in handen. Met mediation wordt het geschil tussen jullie opgelost, maar dient de mediator als onafhankelijke derde. Onze mediator beschikt over de benodigde scholing, certificaten en ervaring om jullie zo goed mogelijk bij te staan. Er wordt altijd gezocht naar een oplossing die voor zowel jou als je partner aanvaardbaar is. Tevens wordt er ook rekening gehouden met bijvoorbeeld de kinderen. Uit alle gesprekken kan een echtscheidingsconvenant rollen, waarin de gemaakte afspraken op papier zijn vastgesteld. Dit is handig voor jullie beiden om op terug te kunnen vallen, bijvoorbeeld wanneer een van jullie de gemaakte afspraken blijkt te vergeten of later niet na wilt komen.

Voordelen van mediation als hulp bij scheiding

Aan mediation als hulp bij scheiding zitten vele voordelen verbonden. Ben je hier benieuwd naar? Wij hebben het voor jullie op een rijtje gezet. Kijk zelf maar eens;

 • De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn; er ontstaat voor jullie allebei een win-win situatie
 • Jullie voorkomen een vechtscheiding en alle nare gevolgen
 • De focus ligt altijd op een respectvolle dialoog en open communicatie
 • Jullie blijven samenwerken, ondanks dat jullie geen relatie meer hebben
 • Middels mediation kunnen jullie na de scheiding nog door één deur; een essentieel onderdeel voor wanneer jullie samen kinderen hebben
 • Mediation is aanzienlijk goedkoper dan een langdurige juridische procedure. Je bespaart op kosten van een tweede advocaat!

Jullie hulp bij scheiding

Scheiding en Mediation staat graag voor jullie klaar als jullie hulp bij scheiding. Hebben jullie nog vragen of willen jullie een opmerking plaatsen? Dat kan uiteraard altijd! Neem dan gerust contact op. Je kunt ons altijd bellen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

Neem contact op