Kindvertegenwoordiger en begeleiding van kinderen en jongeren

Kinderen van ouders in een scheidingssituatie zijn vaak ongerust over wat hen te wachten staat en hebben hun eigen gedachten en gevoelens over de scheiding. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen beide ouders of zich schuldig voelen over de breuk. Kinderen voelen zich vaak verantwoordelijk voor het geluk van hun ouders. Ze geven daardoor niet altijd goed aan wat ze zelf nodig hebben. Zijn er conflicten tussen ouders, dan heeft dit een groot effect op kinderen.

De kindvertegenwoordigers van Scheiden en Mediation behartigen de belangen van kinderen die in een scheiding betrokken zijn. Sommige kinderen hebben een neutrale vertrouwenspersoon nodig die hen helpt stil te staan bij hun eigen wensen en behoeftes om te kunnen aangeven of verwoorden wat ze graag zouden willen. Kindvertegenwoordigers bieden kinderen een luisterend oor, leggen uit wat er in een scheidingssituatie gebeurt en beantwoorden vragen die bij kinderen leven. Wij helpen en ondersteunen kinderen met als doel dat ze niet emotioneel belast worden en/of het gevoel hebben te moeten kiezen tussen hun ouders. Wij bieden daarbij individuele maatwerktrajecten aan.

Onze medewerkers zijn ervaren en deskundige scheidingsspecialisten. Zij wijzen ouders en kinderen de weg en weten welke belangen en emoties er kunnen spelen. Zij ondersteunen kinderen en geven ook tips en advies aan ouders en betrokken professionals: “Wat is helpend voor kinderen in een scheidingssituatie?”

Onze kindvertegenwoordigers zijn pedagogisch geschoold en hebben kennis en expertise in huis als het gaat om rouwverwerking, hechtingsproblematiek, trauma, parentificatie en ouderonthechting. Er is hulpverlening op maat voor kinderen met autisme, een handicap of chronische ziekte. Wij bieden ook ondersteuning bij opvoedingsvragen.