PROCEDURE MEDIATION

Als mediator ben ik werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vind plaats op een neutrale locatie. Dit kan in de praktijkruimte zijn bij mij thuis of op een locatie bij jullie in de buurt. Dit wordt in overleg afgestemd.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, de situatie  bespreken en kunnen jullie mij vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Tijdens een echtscheidings mediation werk ik samen met een advocate die de nodige expertise heeft en gespecialiseerd is in het personen-, familie- en jeugdrecht.  Je kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van de scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ik werk graag voor een vast tarief. In een eerste gesprek kan ik een inschatting maken van de totale kosten voor het gehele scheidings traject.

  • inclusief BTW,
  • inclusief kosten van de advocaat.
  • inclusief griffierechten (kosten van de rechtbank) en
  • zonder verrassingen van onaangekondigde meerkosten.

Dat gesprekken soms wat kunnen uitlopen is dan voor mijn rekening. En wanneer er eens wat extra wordt gebeld of gemaild heeft dat geen consequenties.

Er wordt tijdens het mediationtraject samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.

PROCEDURE ECHTSCHEIDINGSHULPVERLENING

Een verwijzing voor ondersteuning in het kader van de Jeugdwet kan worden afgegeven door een huisarts, medewerkers van de lokale en sociale teams, jeugdzorgwerkers of verwijzers die in verordeningen worden genoemd. Er zijn voor u geen kosten als u bent doorverwezen.

VERGOEDING VIA DE JEUGDWET: Ik heb als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:

Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oost Gelre/ Winterswijk