PROCEDURE MEDIATION

Als mediators zijn wij werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale locatie. Dit kan in de praktijkruimtes in Zutphen of Arnhem. Dit wordt in overleg afgestemd.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, de situatie  bespreken en kunnen jullie ons vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Tijdens een echtscheidings mediation werken we samen met advocaten, advocaat/mediators, die de nodige expertise hebben in het personen-, familie- en jeugdrecht.  Je kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van de scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ons uurtarief is 150,- (181,50 inclusief btw).

Er wordt tijdens het mediationtraject samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.

PROCEDURE ECHTSCHEIDINGSHULPVERLENING

Een verwijzing voor ondersteuning in het kader van de Jeugdwet kan worden afgegeven door een huisarts, medewerkers van de lokale en sociale teams, jeugdzorgwerkers, CJG, JBG, of verwijzers die in verordeningen worden genoemd. Er zijn voor u geen kosten als u bent doorverwezen.

VERGOEDING VIA DE JEUGDWET

Scheiden en Mediation heeft als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:
Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Oude IJsselstreek/Berkelland/Bronckhorst/ Winterswijk.