• Scheiden van
    A tot Z
  • Kinderen centraal
  • Meer begrip voor elkaar
  • Gratis kennismakingsgesprek

PROCEDURE MEDIATION

Als mediator ben ik werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vind plaats op een neutrale locatie. Dit kan een keukentafelgesprek zijn bij de mediator thuis of op een locatie bij u in de buurt. Dit wordt in overleg afgestemd.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, uw situatie kort bespreken en kunt u mij vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Tijdens een echtscheidings mediation werk ik samen met een advocate die de nodige expertise heeft en gespecialiseerd is in het personen-, familie- en jeugdrecht. Als u getrouwd bent of geregistreerd partners bent is het laatste mediation gesprek altijd een gezamenlijk gesprek met deze advocate. In dit gesprek wordt het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan zorgvuldig doorgenomen en doorgesproken en is er alle gelegenheid tot vragen stellen. Daarna worden deze documenten door beide partijen getekend en door de advocate ingediend bij de rechtbank.  U kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van uw scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ik werk graag voor een vast tarief. In een eerste gesprek kan ik een inschatting maken van de totale kosten voor het gehele scheidings traject.

  • inclusief BTW,
  • inclusief kosten van de advocaat.
  • inclusief griffierechten (kosten van de rechtbank) en
  • zonder verrassingen van onaangekondigde meerkosten.

Dat gesprekken soms wat kunnen uitlopen is dan voor mijn rekening. En wanneer er eens wat extra wordt gebeld of gemaild heeft dat geen consequenties.

Er wordt tijdens het mediationtraject samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND/EEN TOEVOEGING

Als u in aanmerking komt voor rechtsbijstand oftewel een toevoeging dan kan dit voor u aangevraagd worden. Toevoeging betekent hetzelfde als gesubsidieerde mediation of gesubsidieerde rechtsbijstand. Wanneer u een toevoeging krijgt, betaalt de Raad een deel van de kosten van de mediator of advocaat. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer eigen bijdrage u moet betalen.

KOSTEN SCHIP-BEHANDELING

De SCHIP-aanpak bestaat uit 6 tot maximaal 10 gesprekken van 1,5 uur waarbij de 5  SCHIP fases doorlopen worden. Na elke sessie krijgt u huiswerk opdrachten mee. Als u de SCHIP-mediation succesvol afgerond heeft is het mogelijk om aansluitend met 2 tot 4 mediation sessies van 1,5 uur uw scheiding te regelen.

6 gesprekken:

8 gesprekken

10 gesprekken:

TRAJECT OUDERSCHAPSBEMIDDELING;

5 gesprekken:

8 gesprekken:

10 gesprekken:

TRAJECT PARALLEL OUDERSCHAP;

5 gesprekken:

8 gesprekken:

10 gesprekken: