Procedure mediation

Als mediators zijn wij werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale locatie op ons kantoor in Zutphen of Ruurlo. De locatie wordt in overleg afgestemd.

Tijdens het kennismakingsgesprek ontmoeten wij elkaar, bespreken we de situatie en kunnen jullie ons vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Tijdens een echtscheidingsmediation werken we samen met advocaten, advocaat/mediators, die de nodige expertise hebben in het personen-, familie- en jeugdrecht.  Je kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van de scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ons uurtarief is € 150,- exclusief (€ 181,50 inclusief btw).

De kosten voor particuliere mediation draagt u zelf. Op grond van uw inkomen (beneden een door de overheid vastgestelde drempel) kunnen wij voor u een vergoeding aanvragen bij de Raad voor rechtsbijstand op basis van een toevoeging. De hoogte van de eigen bijdrage die u dan aan ons betaalt, wordt bepaald aan de hand van uw verzamelinkomen over het voorgaande kalenderjaar zoals opgegeven bij de Belastingdienst.

Tijdens het mediationtraject werken wij samen met een advocaat die gespecialiseerd is in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing het ouderschapsplan, wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.

PROCEDURE ECHTSCHEIDINGSHULPVERLENING

In plaats van particuliere mediation kunt u ook bij ons terecht met een verwijzing voor ondersteuning in het kader van de Jeugdwet. Een verwijzing kan worden afgegeven door een huisarts, medewerkers van de lokale en sociale teams, CJG, jeugdzorgwerkers, Jeugdbescherming of verwijzers die in verordeningen worden genoemd. Er zijn voor u geen kosten aan onze hulpverlening als u bent doorverwezen.

VERGOEDING VIA DE JEUGDWET

Scheiden en Mediation heeft als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:
Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Oude IJsselstreek/Berkelland/Bronckhorst/ Winterswijk.