PROCEDURE SCHEIDINGSHULPVERLENING

Als scheidingshulpverlening nodig is, kan het wijkteam of sociale team doorverwijzen. Gemeenten en wijkteams maken hierover afspraken met aanbieders van gespecialiseerde hulp. Denk hierbij aan jeugd- en opvoedhulp, jeugd-ggz of hulp aan jeugd met een lichte verstandelijke beperking. Een verwijzing voor ondersteuning in het kader van de Jeugdwet kan worden afgegeven door een huisarts, medewerkers van de lokale en sociale teams, jeugdzorgwerkers, CJG, JBG, medisch specialisten of verwijzers die in verordeningen worden genoemd. Er zijn voor u geen kosten als u bent doorverwezen.

Elke gemeente werkt weer anders. Er zijn sociale teams, Voormekaar teams, Team-Voor-Elkaar, wijkteams en jeugdconsulenten die door kunnen verwijzen met een beschikking Jeugdhulp voor onze hulpverlening.

Het is belangrijk dat interventies zoals “Ouderschap Blijft”, “de SCHIP-behandeling”, “Solo parallel ouderschap”, “Ouderschapsbemiddeling”, “Kindbehartiger” en professionele hulp en advies bij het opstellen van een ouderschapsplan tijdig worden ingezet. Alle scheidingshulpverlening valt voor ouders en kinderen onder Jeugdhulp. Met een verwijzing in het kader van de Jeugdwet worden de kosten volledig vergoed. Neem hiervoor contact op met de jeugdconsulenten uit de sociale teams in uw gemeente of met uw huisarts.

Gemeente Zutphen: Jeugdhulp Zutphen

Gemeente Bronckhorst: Sociale teams Bronckhorst

Gemeente Brummen: Team Voor Elkaar

Gemeente Berkelland: Voormekaar Jeugdhulp

Gemeente Doetinchem: Buurtplein

Gemeente Monterland: Sociaal team Montferland

Gemeente Aalten, Oost Gelre, Winterswijk: Ondersteuningsteam Oost Achterhoek

Gemeente Lochem: ’t Baken

Gemeente Apeldoorn: Centrum voor Jeugd en gezin

Gemeente Voorst: Centrum voor Jeugd en gezin

VERGOEDING VIA DE JEUGDWET

Scheiden en Mediation heeft als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:
Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/Berkelland/Bronckhorst/ Winterswijk.
Voor het geven van begeleide omgang zijn we gecontracteerd in bovengenoemde gemeentes en daarnaast ook in de gemeente Arnhem, Duiven, Rozendaal, Westervoort, Doesburg, Rheden en Zevenaar.

PROCEDURE MEDIATION

Zonder verwijzing kiest u voor particuliere mediation. Als mediators zijn wij werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale locatie. Dit kan o.a. op onze locaties in Zutphen of Ruurlo en wordt in overleg afgestemd. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we elkaar ontmoeten, de situatie bespreken en kunnen jullie ons vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding. Tijdens een echtscheidingsmediation werken we samen met advocaten, advocaat/mediators, die de nodige expertise hebben in het personen-, familie- en jeugdrecht.  Je kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van de scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ons uurtarief is €150,- exclusief (€ 181,50 inclusief btw).

De kosten voor particuliere mediation draagt u zelf. Op grond van uw inkomen kunnen wij voor u een vergoeding aanvragen bij de Raad voor rechtsbijstand op basis van een toevoeging. De hoogte van de eigen bijdrage die u aan ons betaalt, wordt bepaald aan de hand van uw verzamelinkomen over het voorgaande kalenderjaar zoals opgegeven bij de Belastingdienst.

Er wordt tijdens het mediationtraject samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.