PROCEDURE ECHTSCHEIDINGSHULPVERLENING

Als scheidingshulpverlening nodig is, kan het wijkteam of sociale team doorverwijzen. Gemeenten en wijkteams maken hierover afspraken met aanbieders van gespecialiseerde hulp. Denk hierbij aan jeugd- en opvoedhulp, jeugd-ggz of hulp aan jeugd met een lichte verstandelijke beperking. Een verwijzing voor ondersteuning in het kader van de Jeugdwet kan worden afgegeven door een huisarts, medewerkers van de lokale en sociale teams, jeugdzorgwerkers, CJG, JBG, of verwijzers die in verordeningen worden genoemd. Er zijn voor u geen kosten als u bent doorverwezen.

Elke gemeente werkt weer anders. Er zijn sociale teams, voormekaar teams, Team-Voor-Elkaar, wijkteams en jeugdconsulenten die door kunnen verwijzen met een beschikking Jeugdhulp voor onze hulpverlening.

Het is belangrijk dat Interventies zoals “Ouderschap Blijft” “de SCHIP-behandeling” “Solo parallel ouderschap” “Ouderschapsbemiddeling” “Kindbehartiger” en professionele hulp en advies bij het opstellen van een ouderschapsplan tijdig worden ingezet. Alle scheidingshulpverlening valt voor ouders en kinderen onder Jeugdhulp. Met een verwijzing in het kader van de Jeugdwet worden de kosten volledig vergoed. Neem hiervoor contact op met de jeugdconsulenten uit de sociale teams in uw gemeente of met uw huisarts.

Gemeente Bronckhorst: sociale-teams_

Gemeente Brummen: Team-Voor-Elkaar

Gemeenteberkelland: voormekaar-Jeugdhulp

Het Baken Lochem

Gemeente Zutphen/jeugdhulp

Sociaal team gemeente Montferland.info

VERGOEDING VIA DE JEUGDWET

Scheiden en Mediation heeft als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:
Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/Berkelland/Bronckhorst/ Winterswijk. 

PROCEDURE MEDIATION

Als mediators zijn wij werkzaam in regio Gelderland en de Achterhoek. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vindt plaats op een neutrale locatie. Dit kan o.a. op onze locaties in Zutphen of Ruurlo en wordt in overleg afgestemd. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, de situatie  bespreken en kunnen jullie ons vragen stellen. Voor alles wat wij bespreken, gelden onder meer de uitgangspunten vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geheimhouding. Tijdens een echtscheidings mediation werken we samen met advocaten, advocaat/mediators, die de nodige expertise hebben in het personen-, familie- en jeugdrecht.  Je kunt er op vertrouwen dat het begeleiden en afhandelen van de scheiding in professionele handen is.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATION

Ons uurtarief is 150,- (181,50 inclusief btw).

Er wordt tijdens het mediationtraject samengewerkt met een advocaat gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht.  De scheidingsaanvraag, het scheidingsconvenant en indien van toepassing, het ouderschapsplan wordt door de advocaat voor de rechter gebracht.