• Scheiden van
    A tot Z
  • Kinderen centraal
  • Meer begrip voor elkaar
  • Gratis kennismakingsgesprek

Scheiden of niet?

Zijn er in de loop der jaren relatieproblemen ontstaan waar jullie samen niet meer uitkomen? Gaan er vragen door je hoofd als, ‘moet ik scheiden of niet’, ‘wanneer is scheiden een goede oplossing’, ‘wanneer besluit je om te scheiden’ en ‘ik durf niet te scheiden, maar is dit misschien beter voor de kinderen’, en zoek je professionele hulp om hier antwoorden op te krijgen? Dan is het verstandig om een familie/scheidingsmediator in te inschakelen. Een familie/scheidingsmediator van Scheiden en Mediation kan jullie begeleiding bieden bij het proces van een echtscheiding. Een mediator is een onpartijdige deskundige, die in ieders belang op zoek gaat naar een geschikte oplossing. Twijfel jij over de vraag of je moet scheiden of niet? Weten jullie niet of jullie moeten scheiden of bij elkaar moeten blijven voor jullie kind? Neem dan eens contact op met Scheiden en Mediation en ga samen met een mediator op zoek naar een passende oplossing.

De familie/scheidingsmediator

Scheiden is een moeilijke stap, die je niet zomaar neemt. Ook wanneer je het besluit hebt genomen om te gaan scheiden, kan het proces van het scheiden nog veel moeilijkheden met zich mee brengen, wat kan leiden tot een proces waar jullie samen niet makkelijk uitkomen. Een familie/scheidingsmediator begeleidt echtscheidingen van A tot Z. In tegenstelling tot een advocaat, is een mediator erg gericht op de communicatie tussen beide partners en staat het verbeteren van de relatie centraal. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, is het erg belangrijk om conflicten en relatieproblemen niet uit te laten lopen tot een vechtscheiding. Samen kan er gezocht worden naar de vraag: zullen we scheiden of niet? Een mediator is onpartijdig, maar het accent wordt altijd gelegd op de kinderen. Onder begeleiding van een mediator kunnen jullie samen op zoek naar een oplossing waarbij iedereen tevreden is, worden jullie uit de knoop gehaald en worden alle conflicten uitgesproken. Wanneer de communicatie en de relatie tussen beide partners is verbeterd, kunnen er afspraken worden gemaakt, die worden vastgelegd in een ouderschapsconvenant. Vanaf het moment dat jullie besluiten om te scheiden tot aan het vaststellen van het ouderschapsplan, kun je bij Scheiden en Mediation rekenen op deskundige en professionele begeleiding om samen de scheiding zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Ook wanneer jullie er nog niet uit zijn of jullie willen scheiden of niet, kan een familie/scheidingsmediator jullie helpen. Onder begeleiding van een mediator worden problemen uit het verleden onder de loep gelegd, worden alle conflicten uitgesproken en leren jullie goed met elkaar om te gaan. Hierdoor zijn jullie beter in staat om deze moeilijke beslissing samen te nemen.

Neem gerust contact op

Twijfel jij over de vraag of je moet scheiden of niet? Hebben jullie de beslissing genomen om te gaan scheiden, maar komen jullie er samen niet goed uit? Neem dan gerust contact op met Scheiden en Mediation via 06-23919299 of info@scheidenenmediation.nl. Ik help jullie graag en begeleid jullie scheiding van A tot Z. Jullie zijn van harte welkom om in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te onderzoeken of jullie onder mijn begeleiding het proces van scheiden willen doorlopen.

Neem contact op