OVER SCHEIDEN EN MEDIATION

Scheiden en Mediation vindt dat alle kinderen en ouders zo min mogelijk last zouden moeten hebben van een scheiding en de nasleep hiervan als een scheiding niet goed verloopt. Wij vinden dat ouders en kinderen zo goed mogelijk door een scheiding heen geloodst moeten worden. Wij vinden het belangrijk dat behandeling en begeleiding zo kort mogelijk duurt en in het gewone leven past.

Scheiden en Mediation is de specialist in scheidingshulpverlening aan ouders en kinderen en in mediation voor, tijdens en na een scheiding. Wij vormen een team van ervaren en gekwalificeerde professionals met verschillende achtergronden, gespecialiseerd in alles wat met een scheiding te maken heeft: Jeugdzorgprofessionals gecertificeerd als MfN-mediator, SCHIP-behandelaars, kind-vertegenwoordigers, pedagogen, ouderschapsbemiddelaars en systeemtherapeuten. Wij werken waar nodig samen en verwijzen door naar collega zorgaanbieders zoals psychiaters, psychologen, speltherapeuten, coaches en andere ketenpartners. Voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant en het indienen van de echtscheiding,  werken we samen met en verwijzen vrijblijvend en onafhankelijk door naar familie- en jeugdrechtadvocaten, financieel adviseurs/hypotheekadviseurs werkzaam in de regio. Met deze ketenpartners hebben wij een samenwerking waarbij we afstemmen en overleggen om een scheiding van A tot Z zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Er zijn geen belangen bij het doorverwijzen naar samenwerkingspartners. Wij hebben kennis en expertise in huis als het gaat om rouwverwerking, hechtingsproblematiek, trauma. Er is hulpverlening op maat voor (ouders van) kinderen met autisme, een handicap of chronische ziekte.

Scheiden en Mediation heeft voor Jeugdhulp een contract met: Sociaal Domein Achterhoek. Voor Jeugdhulp en WMO met Zorgregio Midden IJssel Oost Veluwe. In Zorgregio Centraal Gelderland bieden we begeleide omgang aan.

Hieronder vallen de gemeenten: Zutphen, Lochem, Voorst, Brummen, Apeldoorn, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre, Winterswijk.

Met een verwijzing van de huisarts, of beschikking van het sociaal team, jeugdconsulenten of het CJG  worden de kosten voor echtscheidingshulpverlening vergoed.

In de zorgregio Centraal Gelderland bieden we begeleide omgang aan in de gemeente Arnhem, Duiven, Rozendaal, Westervoort, Doesburg, Rheden en Zevenaar.