Ik ben Wendy Flamma-Versteeg van loket Scheiden en Mediation en van www.1scheidingsloket.nl

Mijn moeder was 3 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar moeder (mijn Oma) verliet het huis en haar vader (mijn Opa) bleef in het huis met de kinderen. In die tijd, net na de tweede wereldoorlog kwamen scheidingen nauwelijks voor. Het was een grote schande als mensen gingen scheiden. Het ontbreken van normaal contact met haar moeder door de strijd die ontstond tussen mijn grootouders, heeft een grote impact gehad op mijn moeder en indirect op mij als haar dochter.

Later in mijn leven heb ik zelf 2 scheidingen meegemaakt. De eerste keer beëindigde ik de relatie en de tweede keer was ik degene die werd verlaten. Ik heb de basis opleiding tot mediator gevolgd. Daarna heb ik de familiespecialisatie opleiding gevolgd, waarmee ik me heb gespecialiseerd in mediation bij scheidingen. Ik ben MfN- register mediator. Door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik waar ouders en kinderen doorheen gaan tijdens een scheiding en wat er nodig is om samen tot goede afspraken te komen.

Mijn doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Ik wil de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een gedegen ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant opgemaakt worden waarin alles goed geregeld is. Ik vind samenwerking en afstemming met andere professionals in dit hele proces erg belangrijk.

Ik ben moeder en mantelzorger van een zorgintensieve zoon van inmiddels 17 jaar met een zeer zeldzame chromosoom aandoening en autisme. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van de zorgwetten en regelgevingen in het sociale domein en heb ik een groot zorg-netwerk. Ik kan als deskundige op dit gebied mijn ervaringen en kennis delen, adviseren en meedenken.

Ik heb een contract met de volgende gemeentes:

 Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oost Gelre/ Winterswijk

Met een verwijzing van de huisarts, of beschikking van het sociaal team, jeugdconsulenten of het CJG kunnen de kosten voor echtscheidingshulpverlening vergoed worden.

Ik hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit in mijn vak. Ik ben MfN -registermediator. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden het enige erkende mediatorsregister van Nederland. Door scholing en toetsing blijven mediators constant werken aan hun kwaliteit. Ik ben als jeugd- en gezins professional SKJ geregistreerd. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak.