• Scheiden van
    A tot Z
  • Kinderen centraal
  • Meer begrip voor elkaar
  • Gratis kennismakingsgesprek

 

Ik ben Wendy Versteeg, gecertificeerd en geregistreerd Familie/scheidingsmediator.

Naast mijn eigen praktijk ben ik 3 dagen per week werkzaam in de Jeugdzorg als ouderschapsbemiddelaar. Ik ben werkzaam in het team “kind in complexe scheidingen”. Hier begeleid ik middels verschillende hulpverleningstrajecten, zoals Ouderschap blijft en Ouderschapsbemiddeling ouders en kinderen die te maken hebben met de gevolgen van een scheiding.

Door werkervaringen in jeugdzorg, commerciële ervaring als rayonmanager en als leidinggevende in verschillende zorg en welzijn organisaties, heb ik ervaring opgedaan in communicatie, gespreksvoering, conflictbemiddeling en het coachen en begeleiden van mensen.

Niet constructief communiceren is vaak een oorzaak in het ontstaan van conflicten of een struikelblok bij het vinden van een oplossing in een conflict.

“Communicatie gaat niet over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden”

Ik heb altijd een bijzondere interesse gehad voor alles wat met communicatie, psychologie  en persoonlijke groei te maken heeft. Over deze thema’s heb ik vele boeken gelezen en diverse opleidingen/cursussen gevolgd.  Na mijn eigen scheiding heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en me daarna gespecialiseerd als Familie/scheidingsmediator. Door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik waar beide partijen en eventuele kinderen doorheen gaan tijdens een scheiding en wat er nodig is om samen tot goede afspraken te komen.

Als moeder van een zorgintensief kind  heb ik kennis van de vaak ingewikkelde zorgwetten en regelgeving. Ik weet waar ouders mee te maken krijgen tijdens een scheiding. Daarnaast heb ik ervaringen met het samengestelde gezin en kennis van de complexiteit hiervan. Als mediator zet ik mij in om ouders en kinderen bij te staan, te informeren en te ondersteunen. Ik doe dit  door kennis te delen, te adviseren en/of  door te verwijzen naar de juiste instanties.

Als vrijwilliger werk ik als buurtbemiddelaar in de gemeente Zutphen en ben ik lid van de participatieraad van de gemeente Bronckhorst.

Ik hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit in mijn vak. Ik ben gecertificeerd en sta geregistreerd bij het ADR register als Full-certified mediator, familiemediator en conflictcoach. Ik ben als jeugd- en gezins professional SKJ  geregistreerd. Ik ben professioneel opgeleid en verplicht jaarlijks mijn kennis- en vaardigheden te onderhouden. Tijdens een echtscheidings mediation werk ik nauw samen met een advocate die de nodige expertise heeft en gespecialiseerd is in het personen-, familie- en jeugdrecht.