OVER SCHEIDEN EN MEDIATION

Scheiden en Mediation vindt dat alle kinderen en ouders zo min mogelijk last zouden moeten hebben van een scheiding en de nasleep hiervan als een scheiding niet goed verloopt. Wij vinden dat ouders en kinderen zo goed mogelijk door een scheiding heen geloodst moeten worden. We vinden het belangrijk dat behandeling en begeleiding zo kort mogelijk duurt en in het gewone leven past. Er zijn mogelijkheden om na of voor werktijd afspraken in te plannen. Ook zijn er een aantal interventies die online of telefonisch kunnen plaatsvinden, waardoor het beter in te plannen is.

Scheiden en Mediation is gespecialiseerd in mediation, behandeling en begeleiding aan ouders en kinderen voor, tijdens en na een scheiding. Wij vormen een team van ervaren en gekwalificeerde professionals met verschillende achtergronden, gespecialiseerd in alles wat met een scheiding te maken heeft. Jeugdzorg Professionals gecertificeerd als MfN mediator, SCHIP-behandelaars, ouderschapsbemiddelaars, systeemtherapeuten en sociotherapeuten. Wij werken waar nodig samen en verwijzen door naar collega zorgaanbieders zoals psychiaters, psychologen, speltherapeuten, coaches en andere ketenpartners. Voor het opstellen van een echtscheidingsconvenant en het indienen van de echtscheiding, verwijzen we door naar familie en jeugdrecht advocaten, financieel en hypotheek adviseurs die niet werkzaam zijn voor Scheiden en Mediation. Met deze ketenpartners hebben wij een samenwerking waarbij we afstemmen en overleggen om een scheiding van A tot Z zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Er zijn geen belangen bij het doorverwijzen naar samenwerkingspartners.

Een scheidingscoördinator is als een spin in het web en is vanaf de start tot het einde betrokken en zorgt voor de juiste ondersteuning en hulp. Dit wordt afgestemd met ouders en betrokken professionals.

Wij hebben kennis en expertise in huis als het gaat om rouwverwerking, hechtingsproblematiek, trauma, Er is hulpverlening op maat voor (ouders van) kinderen met autisme een handicap of chronische ziekte.

Scheiden en Mediation heeft een contract met de volgende gemeentes:

Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oude IJsselstreek/Oost Gelre/ Winterswijk

Met een verwijzing van de huisarts, of beschikking van het sociaal team, jeugdconsulenten of het CJG kunnen de kosten voor echtscheidingshulpverlening vergoed worden.

Scheiden en Mediation hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit. Onze medewerkers zijn SKJ gecertificeerde Jeugdzorgprofessionals en MfN -registermediators. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden het enige erkende mediatorsregister van Nederland. Door scholing en toetsing blijven mediators constant werken aan hun kwaliteit. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak.