OVER SCHEIDEN EN MEDIATION

Scheiden en Mediation vindt dat alle kinderen zo min mogelijk last zouden moeten hebben van een scheiding en de nasleep hiervan als een scheiding niet goed verloopt. Wij vinden dat ouders en kinderen zo goed mogelijk door een scheiding heen geloodst moeten worden. We vinden het belangrijk dat behandeling en begeleiding zo kort mogelijk duurt en in het gewone leven past. Er zijn mogelijkheden om na of voor werktijd afspraken in te plannen. Ook zijn er een aantal interventies die online of telefonisch kunnen plaatsvinden, waardoor het beter in te plannen is.

Ons doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Wij willen met onze hulp de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken.

Omdat complexe scheidingen vaak samengaan met multi problematiek hebben wij kennis en expertise in huis als het gaat om rouwverwerking, hechtingsproblematiek, trauma, Er is hulpverlening op maat voor (ouders van) kinderen met autisme een handicap of chronische ziekte. Ook kunnen wij ouders begeleiden die zelf psychische problematiek een licht verstandelijke beperking of autisme hebben.

Scheiden en Mediation heeft een contract met de volgende gemeentes:

Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oude IJsselstreek/Oost Gelre/ Winterswijk

Met een verwijzing van de huisarts, of beschikking van het sociaal team, jeugdconsulenten of het CJG kunnen de kosten voor echtscheidingshulpverlening vergoed worden.

Scheiden en Mediation hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit. Onze medewerkers zijn SKJ gecertificeerde Jeugdzorgprofessionals en MfN -registermediators. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden het enige erkende mediatorsregister van Nederland. Door scholing en toetsing blijven mediators constant werken aan hun kwaliteit. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak.