Ik ben Wendy Versteeg, Familiemediator/Ouderschapsbemiddelaar/SCHIP-behandelaar en de oprichter van www.1scheidingsloket.nl

Mijn moeder was 3 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar moeder (mijn Oma) verliet het huis en haar vader (mijn Opa) bleef in het huis met de kinderen. In die tijd, net na de tweede wereldoorlog kwamen scheidingen nauwelijks voor. Het was een grote schande als mensen gingen scheiden. Het ontbreken van normaal contact met haar moeder door de vechtscheiding die ontstond tussen mijn grootouders, heeft een grote impact gehad op mijn moeder en indirect op mij als haar dochter. Dit was mijn eerste ervaring met een scheiding.

Later in mijn leven heb ik zelf 2 scheidingen meegemaakt. De eerste keer beëindigde ik de relatie en de tweede keer was ik degene die werd verlaten.

Ik heb de basis opleiding tot mediator gevolgd. Daarna heb ik de familiespecialisatie opleiding gevolgd, waarmee ik me heb gespecialiseerd in mediation bij scheidingen. Door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik waar ouders en kinderen doorheen gaan tijdens een scheiding en wat er nodig is om samen tot goede afspraken te komen.

Mijn doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Communicatie speelt hierin een essentiele rol. Communicatie gaat niet over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Ik wil de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken. Daarnaast moet er een gedegen ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant opgemaakt worden waarin alles goed geregeld is. Ik vind samenwerking en afstemming met andere professionals in dit hele proces erg belangrijk.

Ik ben moeder en mantelzorger van een zorgintensieve zoon van inmiddels 16 jaar met een zeer zeldzame chromosoom aandoening en autisme. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van de zorgwetten en regelgevingen in het sociale domein en heb ik een groot zorg-netwerk. Ik kan als deskundige op dit gebied mijn ervaringen en kennis delen, adviseren en meedenken.

Als vrijwilliger ben ik lid van de participatieraad van de Gemeente Bronckhorst.

Naast mijn eigen mediation praktijk ben ik 3 dagen per week werkzaam geweest in de Jeugdzorg als Jeugzorgwerker A-ouderschapsbemiddelaar in het team “kind in complexe scheidingen”. Hier heb ik ervaring opgedaan met verschillende hulpverleningstrajecten, zoals “Ouderschap blijft”  en “Ouderschapsbemiddeling”  en “Parallel ouderschap”.

Sinds 1 Juli 2019 heb ik als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes.

VOOR DE SCHIP-BEHANDELING EN PARALLEL OUDERSCHAP: Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/Apeldoorn/ Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oost Gelre/ Winterswijk

VOOR OUDERSCHAPSBEMIDDELING: Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oost Gelre/ Winterswijk

Ik hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit in mijn vak. Ik ben gecertificeerd en sta geregistreerd bij het ADR register als Full-certified mediator, familiemediator en conflictcoach. Ik ben als jeugd- en gezins professional SKJ geregistreerd.