• Scheiden van
    A tot Z
  • Kinderen centraal
  • Meer begrip voor elkaar
  • Gratis kennismakingsgesprek

Wensen jullie een scheidingsmediator als begeleiding omdat jullie besloten hebben uit elkaar te gaan? Daarvoor zijn jullie bij Scheiden en Mediation geheel aan het juiste adres. Je moet enkel en alleen een mediator inschakelen wanneer jullie je hier beiden helemaal goed bij voelen. Wat we wel kunnen mededelen is dat een mediator vaak een stuk voordeliger uitpakt dan wanneer jullie beiden een advocaat in de arm nemen. Daarnaast zorgt mediation dat jullie op een waardige en respectvolle manier het dialoog blijven opzoeken en er altijd gekeken wordt naar een oplossing die voor beiden partijen de beste is! Zo ontstaat er eigenlijk altijd een win-win situatie, waarbij er bij een juridische procedure vaak gestreden wordt en er helaas vaak een verliezer is. Met een scheidingsmediator werken jullie als het ware samen, ondanks dat jullie niet meer samen zijn! De mediator houdt het belang van jullie allebei altijd goed in de gaten en zorgt dat alle afspraken die mondeling worden besproken op papier worden vastgelegd in bijvoorbeeld een scheidingsconvenant. Handig om later op terug te kunnen kijken!

Wat is een scheidingsmediator?

Met een scheidingsmediator krijgen jullie onder leiding van een onafhankelijke derde de mogelijkheid tot het oplossen van een geschil. Onze mediator is opgeleid en beschikt over de nodige ervaring en papieren om jullie zo goed mogelijk te begeleiden van A tot Z. De oplossing die wordt aangedragen is vaak de beste en aanvaardbaar voor zowel jou als je partner! Jullie worden geholpen bij bijvoorbeeld het maken van zakelijke afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelens en emoties van jullie allebei. Zo worden frustraties zoveel mogelijk voorkomen! Lopen jullie vast in de gesprekken? Dat kan en dat is helemaal niet gek. De scheidingsmediator komt dan graag met bemiddeling en alternatieven om het gesprek weer voort te kunnen zetten op de juiste vloed. Tevens houdt de scheidingsmediator dubbele agenda’s en het invloed op overige familieleden goed in de gaten. Denk aan de kinderen. Bij Scheiden en Mediation is er een specialisatie in familiemediation, waarbij het belang van de kinderen altijd voorop staat. Zij mogen uiteraard het minste last ondervinden van jullie scheiding.

De juiste scheidingsmediator

Een scheidingsmediator moet je weloverwogen kiezen. Mediator is helaas geen beschermd beroep, waardoor in principe iedereen zichzelf die titel mag geven. Dit maakt het lastig om direct de juiste persoon te vinden om jullie te begeleiden bij de scheiding. Bij Scheiden en Mediation weten jullie zeker dat jullie een bemiddelaar krijgen met de nodige opleidingen en papieren, maar bovenal; ervaring. Onze mediator is ADR gecertificeerd wat inhoudt dat jullie een deskundige mediator tegenover jullie hebben met een erkende opleiding en die voldoet aan de strenge kwaliteitseisen.

Scheidingsmediator inschakelen?

Scheiding en Mediation staat graag voor jullie klaar als jullie scheidingsmediator. Hebben jullie een vraag voor ons of willen jullie wellicht een opmerking plaatsen? Dat kan uiteraard altijd! Neem dan gerust contact op. Je kunt ons altijd bellen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

Neem contact op