• Scheiden van
    A tot Z
  • Kinderen centraal
  • Meer begrip voor elkaar
  • Gratis kennismakingsgesprek

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan is dat een hele verdrietige en vervelende gebeurtenis. Jullie zijn immers ooit bij elkaar gekomen met de hoop dat dit voor altijd zou zijn. Wellicht hebben jullie gezamenlijk besloten dat het niet meer werkt binnen het huwelijk, wie weet is dit vanuit een van jullie gekomen. Het blijft hoe dan ook een lastige periode. Misschien hebben jullie samen een huis, een gezamenlijke rekening of wellicht wel kinderen. Dit maakt het scheiden nog net wat lastiger. Want naast de emoties die opspelen bij een scheiding, komen hier ook een hoop praktische zaken bij kijken. Om het gehele proces van een scheiding ietsje makkelijk te maken, kun je hulp inschakelen. Bijvoorbeeld van Scheiden en Mediation; jouw begeleiding van A tot Z bij een echtscheiding. Met een mediator van Scheiden en Mediation wordt de focus gelegd op de communicatie tussen jullie beiden en het herstellen van de relatie met elkaar. Onze mediation is een vorm van bemiddelen in conflicten. Onze mediator dient hierbij als neutrale bemiddeling deskundige. Jullie worden beiden zo optimaal mogelijk begeleidt, om gezamenlijk tot een tevreden eindresultaat te komen waarbij er altijd een zo optimaal mogelijke situatie voor beiden ontstaat.

De vragen bij het uit elkaar gaan

Wanneer jullie uit elkaar gaan levert dit automatisch een tal aan vragen op. Wie vertrekt, wie blijft? Hoe gaat het qua zorgverdeling voor bijvoorbeeld de kinderen? En hoe zit het met de inboedel en financiële consequenties? Middels de hulp van Scheiden en Mediation komen alle antwoorden op deze vragen boven tafel, dit via een volwassen en waardig gesprek. De mediator ziet erop toe dat het dialoog altijd respectvol verloopt. De regie en de uitkomst blijft uiteindelijk bij jullie zelf. Tijdens de gesprekken worden er afspraken gemaakt en vastgelegd, bijvoorbeeld in een zogeheten ouderschapsconvenant.

Voordelen van mediation bij uit elkaar gaan

Besluiten jij en je partner uit elkaar te gaan, dan kan een mediator een hoop voordelen bieden. Bij Scheiden en Mediation werken we enkel met een ADR gecertificeerde mediator. Jij weet hierdoor zeker dat je een deskundige tegenover je hebt zitten met een erkende opleiding en die voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Daarnaast is onze mediator altijd neutraal. Er wordt door Scheiden en Mediation dan ook veel waarde gehecht aan kwaliteit en professionaliteit. Er wordt aandacht besteedt aan de onderlinge communicatie en waar nodig wordt dit middels begeleiding de juiste kant opgestuurd. Zo voorkomen jullie een vechtscheiding, wat het alleen maar ingewikkelder en lastiger maakt. Onze mediator werkt ook samen met gerenommeerde partijen als advocaten in Amsterdam en financieel adviseurs om advies in te kunnen winnen. Dit scheelt een hoop ten opzichte van het zelf inschakelen van een advocaat; niet alleen in tijd maar ook in kosten. Tot slot is onze mediator gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met zorgintensieve kinderen, de complexiteit van een samengesteld gezin en in het begeleiden van het hele scheidingsproces; van A tot Z.

Schakel onze mediator in

Willen jullie een mediator van Scheiden en Mediation inschakelen bij het uit elkaar gaan? Dat kan. Wij staan van harte voor jullie klaar. Hebben jullie nog vragen? Neem dan gerust contact op. Je kunt ons altijd bellen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Scheiden en Mediation staat voor jullie klaar!

Neem contact op