Een scheiding is vervelend, een vechtscheiding daarentegen kan haast ondragelijk worden. Willen jullie uit elkaar? Dan doen jullie er beiden goed aan om een vechtscheiding ten allen tijde te voorkomen. Bij een scheiding komen een hoop emoties kijken. Wellicht hebben jullie gezamenlijk besloten dat de liefde over is, misschien is dit slechts voor één van jullie het geval. Jullie zijn ooit getrouwd met het idee dat dit voor altijd zou zijn, het is dan ook treurig te beseffen dat dit niet zo is. Ondanks alle emoties, waar misschien ook woede en boosheid tussen zitten, is het de beste aanpak om op een respectvolle en waardige manier met elkaar te blijven communiceren. Zeker wanneer jullie samen kinderen hebben; zij mogen niet nog meer last ondervinden van de scheiding. Wat jullie hierbij kan helpen? Een mediator van Scheiden en Mediation; die jullie begeleidt van A tot Z bij een echtscheiding.

Wees een vechtscheiding vóór

Willen jullie een vechtscheiding voor zijn? Dat is een verstandige keuze. Hierbij doen jullie er slim aan om een mediator van bijvoorbeeld Scheiden en Mediation in te schakelen. Een mediator gaat in op de communicatie tussen jullie beiden en de relatie met elkaar. Jullie krijgen begeleiding in het dialoog, waar vanuit afspraken gemaakt worden met het oog op een oplossing waar jullie beiden tevreden mee zijn. Onze mediator heeft een training gedaan als SCHIP mediator, waarmee ze jullie begeleidt in het gehele proces. Hebben jullie kinderen? Dan wordt het accent voornamelijk op hen gelegd. Middels deze aanpak wordt ervoor gezorgd dat jullie als ouders van het kind uit de knoop gehaald worden en dat alle conflicten worden uitgesproken. Want… je kunt pas goed voor je kinderen zorgen wanneer je eigen problemen zijn opgelost. De focus van de mediation ligt voor een groot deel ook op het verleden. Zijn er bijvoorbeeld hechtingsproblemen of is er heel veel moeite om met de situatie te dealen? Samen met Scheiden en Mediation komen jullie hier achter! Jullie kunnen altijd kwaliteit en deskundigheid verwachten. Dit kunnen we jullie garanderen door onder meer onze certificaten, specialisaties, diverse scholingen en SKJ registratie. Ook werkt Scheiden en Mediation samen met een noemenswaardige advocaat uit Amsterdam die beschikt over veel juridische kennis en een specialisatie in familie en jeugdrecht. Hier vragen wij dan ook graag advies op. Want; samen staan we sterker!

Al onze diensten

Bij Scheiden en Mediation kun je terecht voor diverse diensten om een vechtscheiding te voorkomen. Bekijk onderstaand rijtje eens;

  • Familiemediator
  • Oplossen van relatieproblematiek  
  • Relaties verantwoordelijk beëindigen waar kinderen in het spel zijn 
  • Ouderschapsplan opstellen
  • Scheidingsmediator
  • Kind en Echtscheiding
  • Samengestelde gezinnen
  • Kinderen met een beperking
  • SCHIP-aanpak: rouwverwerking, relatieproblemen, hechtingsproblematiek in relaties

Schakel onze mediator in

Jullie gaan uit elkaar, maar willen dit op een zo respectvolle manier doen? Voorkom een vechtscheiding met Scheiden en Mediation. Wij staan jullie bij. Hebben jullie nog vragen? Neem dan gerust contact op. Je kunt ons altijd bellen of een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Scheiden en Mediation staat voor jullie klaar!